1 maj-träffen på Krapperups slott i Skåne

IMG_6597_2

Fantastiskt väder och blänkande bilar – bättre än så kan årets första träff knappast bli!

 

En stor och populär träff för italienska fordon har arrangerats vid Skokloster slott, norr om Stockholm i många herrans år och 2009 togs initiativ till en motsvarande träff i södra Sverige. Premiärträffen, på Skottorps slott i södra Halland, blev en succé med flera hundra bilar och mc och fantastiskt fint väder. Tyvärr regnade våren 2010 bort, så vi kunde inte vara på Skottorp pga vattensjuk gräsmatta. Då ställdes det in, men 2011 togs nya tag och träffen hölls vid stranden i Båstad. Det blåste kallt och det kom inte så många bilar det året.

I år togs det åter igen nya tag av nya entusiaster i Alfaklubben och de hittade då Krapperups slott, norr om Höganäs i nordvästra Skåne, där det finns en ridklubb med stora välpreparerade gräsytor att låna ut till oss. Där finns gott om plats att växa på, och ett trevligt kafé på slottsgården, så jag hoppas att vi kan återkomma dit flera år framöver!

Vi var totalt 8 Maserati och 1 Osca, förutom alla andra fantastiskt fina bilar från våra ”italienska” systerklubbar. Bl a kunde det skådas en Lamborghini (knallorange Diablo SV), 4 Ferrari, ett par Lancia och så klart radvis av Fiat och framförallt Alfa Romeo. Totalt var det ca 150 bilar, men som vanligt var det besökarna från Ducatiklubben som lät mest… 🙂

Nog babblat; här kommer lite bilder!

IMG_6601_2
Oscans motorutrymme granskas noga.

IMG_6634_2
Väl värt att granskas!

 

IMG_6603_2
Biturbo Spyder, Lambo Diablo SV, Coupe, Khamsin, Coupe, Ferrari 360.

IMG_6608_3
Passande väder för en Alfa Spider!

IMG_6614_2_3
En väldigt fin Fiat 1500 försöker passa in bland Barchettorna med en passande nummerskylt… 😉

IMG_6620_3
Så här tycker jag en Lancia ska se ut, men så är jag ju också född i slutet av 70-talet.

IMG_6609_3
I stort sett hela härligheten.

IMG_6628_3
Thomas trånar (?) efter de röda bilarna från Maranello…

IMG_6595_3
Maserati Ghibli och Ferrari 360 – två skönheter från helt olika eror.

IMG_6597_2
Maserati Khamsin och Maserati Coupe.

 

Bakom kameran och vid tangentbordet: Henrik Hoff