Anmälan är nu öppen för MIR 2020!

Nu är anmälan för Maserati International Rally 2020 i Båstad, Sverige öppen! Vi hoppas att det kommer många svenska deltagare, men förutom deltagare, så behöver vi också funktionärer!

Deltagare anmäler sig på https://mir2020.se/register.

Funktionärer anmäler sig till info@maseraticlub.se.

Varmt välkomna! 🙂

Vårrallyt 11-12 maj tyvärr inställt

På grund av för få anmälda, ställer vi tyvärr in vårrallyt i år. Vi hoppas att det kan bli av nästa år istället!

Märkt med:

Snart dags att anmäla sig till Maserati International Rally 2019 i Skottland!

Den 1 november öppnar registreringen inför Maserati International Rally 2019 i Skottland!

Rallyt pågår fredag-måndag, 20-23 september 2019 och kommer utgå ifrån Gleneagles Hotel med besök på några av traktens alla praktfulla slott och givetvis även ett whiskydestilleri för de som vill det.

Läs igenom informationen kring hur ni anmäler er och se till att inte vänta för länge, för då riskerar platserna att ta slut!

 

Märkt med: , ,

Ny bok om Maserati på engelska

Boken ”Con la Maserati nel cuore”, som tidigare bara funnits på engelska, är nu även utgiven på engelska med titeln ”Maserati at Heart”, och det vill styrelsen gärna passa på att tipsa om.

Det är över 500 sidor där Ermanno Cozza berättar en historia, fullsmockad med sanningar från bakom kulisserna, som aldrig tidigare berättats.

Boken kostar €35 och kan beställas härifrån: https://www.gilena.it/en/books/maserati-at-heart

P1 sänder 4 program om vår relation till bilen

I första avsnittet intervjuas bla. ordförande Fredric Gustafsson

https://sverigesradio.se/pavagmed

 

Registrering för MIR 2018 Berlin öppnar 22/2

Ni som tänkt delta I det internationella rallyt I Berlin I September rekommenderas att anmäla er så snabbt som möjligt. Anmälan startar 22/2 på mir2018.de

 

Tack till alla som var med på höstrallyt!

Första helgen i september samlades ett gäng Maseratisti söder om Stockholm för årets höstrally. Färden gick via flygvapenmuseet i Linköping, till Vadstena klosterhotell.

Som vanligt hade vi en fantastisk helg med underbar körning i våra bilar och umgänge med våra trevliga vänner i klubben.

Njut av några bilder vi fått in från några av deltagarna nedan!

 

Märkt med: , , ,

Fler gamla bulletiner online!

thumbnail of Maserati Club Sweden Bulletin 2009-2

Nu har vi kompletterat Bulletinen-arkivet här på hemsidan med fler inscannade nummer från 2000-talet. Vi har fortfarande en stor lucka under 80- och 90-talen i det digitala arkivet, men förhoppningsvis kan vi åtgärda det framöver.

Om någon kan tänka sig att hjälpa till med att ta fram en kort beskrivning av innehållet i varje nummer (så som det är gjort för de första nummerna i listan), så blir webredaktören väldigt tacksam! Skicka in sammanfattningarna till webmaster@maseraticlub.se för att dra Ditt strå till stacken!

Mycket nöje finns alltså att finna på Bulletinen-sidan! 🙂

Märkt med: ,

Film från 1:a maj på Wenngarns slott!

Min pappa har gjort en lite film från Wenngarn 1:a maj. Här kommer den1

 

Nya klubbtröjor redo att skickas!

Nu har vi fått leverans av de nya klubbtröjorna! Det finns två modeller att välja på. En mörkblå pikétröja i hög kvalité. Tridenten på bröstet och texten ”Maserati”, samt ”Svenska Maseratiklubben” på vänster arm. Det finns gott om olika storlekar i både dam och herrmodell.

Sedan finns det även en vit T-shirt i hög kvalité. På bröstet sitter på vänster sida den klassiska Maseratiloggan. På ryggen texten ”Svenska Maseratiklubben” Även denna tröja finns i många storlekar inkl barn!

Pikétröjan kostar 350:- inkl frakt, T-shirten 175:- inkl frakt. Köper man en av varje kostar det 450:- inkl frakt

Beställning sker till: roland.axelsson@maseraticlub.se Uppge namn, telefonnr, address, storlek, vilken tröja du vill ha och antal.

Betalning sker lättast via swish till 070-555 63 10

Årsmöte hölls i Stockholm i lördags

I lördags hölls klubbens årsmöte i Autoropas fina lokaler i Stockholm. Två nya styrelseledamöter valdes in, och två avtackades för sina fina insatser.

Meta Carlsten och Per Bjerner avslutar sina uppdrag i styrelsen och vi tackar dem ödmjukt för deras insatser de senaste åren. Meta har agerat sekreterare samt evenemangsansvarig, och Per Bjerner har varit kassör.

Ny sekreterare blir istället Rolf Westberg, som länge varit engagerad i valberedningen. Nu tar han steget in i styrelsen och vi hälsar honom varmt välkommen! Varmt välkommen åter är också Mattias Björck. Mattias har varit kassör i föreningen en gång tidigare och axlar nu den rollen igen.

Fredrik Ajnefors tar plats i valberedningen tillsammans med Åke Nordqvist.

Alla namn och roller är uppdaterade på sidan om Styrelsen här på webbplatsen.

Andra viktiga beslut som togs på årsmötet var att medlemsavgiften ska vara kvar på 500:-/år och att styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Årsberättelse, ekonomisk redovisning och revisionsberättelse godkändes.

Nu ser vi fram emot ett fantastiskt Maserati-år 2017!

Märkt med: , ,

Rapport och bilder från julmiddagen i Stockholm

Den 17 december hade vi den traditionella avslutningen för året med julmiddag i Stockholm.

37 personer kom till 2016 års julmiddag och vi höll igång från 17.30 med början i Carlstens-Garaget, för att sedan äta på Wijnjas. De sista drog sig hemåt vid midnatt.

Mycket prat och skratt blev det, så tack alla för att ni kom och gjorde kvällen så trevlig! Se mingelbilder från tillställningen här nedan.

Vi önskar er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År // Meta och övriga styrelsen.

Märkt med: , ,

Magnus Andersson ny hedersmedlem i Svenska Maseratiklubben!

Den exklusiva skaran av hedersmedlemmar har vuxit. Lennart Lindén, Bengt Dieden, Staffan Enhörning och Erik Barkman har fått sällskap av Magnus Andersson. På Julmiddagen annonserades Magnus som ny hedersmedlem. Motiveringen: ”För ett dedikerat arbete för klubben som sträcker sig tillbaka till 70-talet, har Magnus som klubbens arkivarie koll på Sveriges bestånd av klassiska Maseratis som ingen annan”

Fel bankgironummer på talongen

I dagarna kommer senaste numret av Bulletinen ut till våra medlemar. Med den ligger också en talong med information om att betala in medlemsavgiften för 2017. Tyvärr blev det en siffra fel på Bankgironumret.

Rätt nummer är 433-3753 och inget annat!

dsc_6277-fixed

Rätt Bankgironummer: 433-3753

Som tur är, går det felaktiga numret inte till någon mottagare alls, så det ska inte gå att betala in några pengar till det.

Klubbtröjor Sista chansen!

Det finns ett fatal tröjor kvar av den senaste modellen. Mörkblå piké. Endast stora storlekar. 350:- inkl frakt, maila om du vill beställa.

fredric.gustafsson@maseraticlub.se

Italien hälsar oss välkomna till MIR 2017

Vi har fått ett mail från Italien med inbjudan till nästa års Maserati International Rally 2017, som ska hållas i Saturnia, drygt 15 mil norr om Rom i Italien, anordnad av den italienska klubben.

Baslägret kommer vara på ”Terme di Saturnia Spa & Golf Resort”, utanför byn Saturnia. Bland attraktionerna finns bl a bankörning på Vallelunga!

Nedan finns en kortfattad inbjudan som PDF, mer information finns på mir2017.it. Missa inte detta rally i Maseratis hemland!

thumbnail of mir2017

 

 

 

Märkt med: , ,

Bilder från Höstrallyt 2016

Ett lyckat Höstrally rullade ut från Stockholm den 3-4 september. Ett av målen var Linnés Hammarby och vi mellanlandade också i Österbybruk för skumpa och alkofritt, för att sedan ha ”lite” racing till Söderfors Herrgård.

Mer om höstrallyt kommer i Bulletinen nr 2 2016, tills dess kan ni njuta av bilderna nedan!

Märkt med: , , , ,

Lyckad körning med Barncancerfonden

Körningen med Barncancerfonden på Rosersberg den 28/8 2016 blev en succé!
Vi kommer att ha med en artikel i Bulletinen nr 2 2016, men tills dess kommer här ett citat från en av klubbens medlemmar som var med och körde, samt ett antal utvalda bilder.

Tack för välordnat event. Mycket roligt att höra barnen skratta och tjuta av glädje när vi körde! Även en och annan förälder såg rätt glad ut också. Lika glada var förarna! =) För mig som inte varit med i liknande sammanhang tidigare var det också trevligt att mingla med andra bilnördar. =)
/Tobias Wilhelmson

 

 

Märkt med: , , , ,

Hjälp till att visa upp Maserati i Växjö och Mantorp!

Vår medlem Nisse Hagmer har tagit initiativ till att samla ihop så många Maserati det går till två träffar i södra Sverige.

Först på tur står KarlOscar-dagarna i Växjö den 13/8. Under lördagen där är det bilutställning på Teatertorget och det vore fantastiskt kul om vi kan visa upp bredden av bilar som finns i klubben!

Redan veckan efter, lördagen den 20 augusti, är det Nostalgia Racing Days på Mantorp Park. Ferrariklubben har frågat om vi inte kan komma med och ställa ut tillsammans med dem, och viss kan vi det!

Hör av dig till Nisse Hagmer (hagmer@icloud.com eller 0737010800) om du vill vara med med din Maserati, eller har frågor om de båda evenemangen!

Märkt med: , ,

Pris till Mistral på Halmstad Sportscar Event

Här kommer en film från Halmstad Sportscar Event där vår ordförande Fredric fick pris för Maserati Mistral av Bosse Bildoktorn!

Märkt med: , , ,
Top