Rapport från Höstrallyt 2010

Höstrally 2010 176 (65)

Den 25-26 september gick klubbens höstrally av stapeln. Här följer en rapport från en mycket nöjd deltagare.

Höstrally 2010 176 (7)

Tidigare år har vi alltid samlats någonstans i Stockholm eller dess utkanter för gemensam färd till vårt första etappmål. Tyvärr fick övriga trafikanter, på väg norrut i riktning mot Uppsala, ej tillfälle att beskåda våra fina bilar i kolonnkörning denna fina höstdag då vi träffades direkt vid von Braun Sports Cars lokaler i Arlandastad. Vi var sex bilar från Maserati Club Sweden som hade mött upp denna dag och blev alltså slagna av fler än dubbelt så många bilar från våra vänner i Ferrari Club Sweden.

 

Mr. Höstrally, Thomas Carlsten, hälsade oss välkomna och gick igenom dagens program innan Torbjörn von Braun tog över och gjorde en kort presentation av von Braun Sports Cars. Torbjörn startade rörelsen med en verkstad hemma i Skene och i dag har man generalagenturen för Lamborghini samtidigt som man har full service för vårt favoritmärke Maserati samt Ferrari- och Aston Martin. Efter Torbjörns presentation var det dags för gemensam avfärd till Arlanda Test Track – en alldeles ny motorbana om 2,4 km belägen strax söder om Arlanda flygplats. Banan har tillkommit på von Brauns initiativ och kommer tyvärr ej att vara öppen för tävlingar. Rikspolisstyrelsen har nyligen tecknat ett långtidskontrakt där man hyr banan under de kommande 15 åren för utbildning av poliser så tyvärr blir den ej heller öppen för privata arrangemang. Synd, då Stockholm verkligen hade förtjänat en bana av denna kaliber. Vi hade förstås hoppats på att få provåka den nya banan, men även detta gick om intet då reglerna för banans nyttjande är mycket rigorösa samtidigt som en del av grannarna givetvis har synpunkter på denna typ av aktiviteter.

Höstrally 2010 176 (29) Höstrally 2010 176 (37)

Höstrally 2010 176 (39)

Vi tackar von Braun Sports Cars och dess medarbetare för ett trevligt och intressant besök och börjar färden mot Enköping där vi äter lunch på Fagerudd Hotell och Konferens beläget vid en vacker mälarvik klädd i höstskrud.

Ytterligare ett etappmål innan vi anländer till Ramnäs är inplanerat – Skultuna Bruk. Mitt i Bergslagen, en mil norr om Västerås, i en dalgång intill den brusande Svartån ligger Skultuna Messingsbruk, på samma ställe sedan 1607. Vi får en kortare genomgång av brukets historia och sedan blir det tid för shopping. Förutom Brukets egna produkter går det att handla varor från bl.a. Iittala, Rörstrand, Höganäs samt Kosta Boda och Orrefors. Dagen till ära har vi möjlighet att inhandla tjusiga manschettknappar märkta ”1” till extrapris. Och visst, som maseratiåkare är vi ju ”nummer ett” så det var väl investerade pengar.

Höstrally 2010 176 (65) Höstrally 2010 176 (83)

 

Eftermiddagen börjar lida mot sitt slut så nu bär det av på krokiga vägar mot Schenströmska Herrgården i Ramnäs som är vårt slutmål på årets höstrally. Efter inkvartering är det dags för afternoon tea och fria aktiviteter fram till kvällens gemensamma middag. Den vedeldade bad-tunnan har nu hunnit bli varm och efter bastubad känns det skönt att kliva ned i tunnans 40-gradiga vatten. Vissa är något modigare än andra och tar sig också ett dopp i Svartåns kalla
vatten. Helge och Lena Hansen bjuder på kall öl samt deras egen höstrallydricka. Kan en höstdag vara bättre? En tur med bilen i det fagra Bergslagen, trevliga kamrater, vedeldad badtunna och härliga drycker från familjen Hansen samt efterföljande middag i en härlig herrgårdsmiljö.

Höstrally 2010 176 (70)

Vi vill naturligtvis återigen tacka Thomas och Meta Carlsten för ett som alltid mycket väl arrangerat höstrally!

Text: Bengt Jödahl

Bilder: Thomas Carlsten