Ny ordförande i svenska Maseratiklubben

Efter 2 år med ordförandeklubban i handen, och hela 15 år totalt i styrelsen, lämnar nu Fredrik Ajnefors över till en annan Fredric, nämligen Fredric Gustafsson som suttit i styrelsen sedan 2 år tillbaka. Fredrik väljer att lämna sitt uppdrag, då han tycker att han suttit länge nog i styrelsen och det är ett bra läge nu. Styrelsearbetet fungerar bra med tydliga ansvarsområden och det finns dessutom en bra efterträdare.

Det var för ett par veckor sedan som svenska Maseratiklubben höll sitt årsmöte i Autoropas nyinvigda lokaler på Narvavägen i Stockholm och en av punkterna på mötet var att välja en ny ordförande för klubben.Vi passar på att ställa lite frågor till både avgående och tillträdande ordförande.

Fredrik, vad har du främst jobbat med under dina två år som ordförande?
– Jag har försökt att engagera fler medlemmar ute i landet att deltaga i klubbarbetet. Sedan var ju förra året ett intensivt jubileumsår.

Vad är det roligaste du varit med och gjort under dina 15 år i styrelsen? Och hur har klubben förändrats under den tiden?
– Det roligaste var nog att anordna det internationella Maseratimötet i Båstad tillsammans med Erik Barkman och Thomas Wolf samt många volontärer i Båstad 2010. Det blev ett uppskattat och lyckat möte och så hade vi ju tur med vädret dessutom. Ett annat arrangemang som var väldigt roligt var GranTurismo-mässorna förra året när Maseratiklubben fick stå i fokus.
– Klubben har egentligen inte förändrats så mycket under åren och detta är kanske en utmaning framöver. Viktigt är dock att vi också behåller det vi har, vi försöker att hålla igång många aktiviteter för att vara en så pass liten klubb.

Vilka utmaningar ser du att klubben har framöver?
– Utmaningarna framöver är naturligtvis att ta hand om alla nya Maseratiägare som köper nya bilar nu när Maserati växer i antalet sålda bilar så kraftigt.

Vad skulle du vilja skicka med för råd eller uppmaning till Fredric när han tar över ordförandeklubban?
– Jag tror att Fredric klarar sig bra utan mina råd, han har en bestämd vilja, men just nu verkar det vara läge att knyta an till ett närmare samarbete med Autoropa.

Tack för din tid vid ratten, Fredrik och lycka till med all ny fritid! Vi bollar direkt över frågorna till nyligen tillträdde ordförande, Fredric Gustafsson.

Hur länge har du varit med i klubben respektive styrelsen?
– Jag blev medlem i klubben första gången 2001 då jag införskaffade min första Maserati, en Merak. När den såldes så gick jag ur klubben och ägnade mig åt andra (italienska) bilar. Blev på nytt medlem 2010 och styrelseledamot de senaste två åren.

Fredric Gustafsson
”Jag förespråkar ju att bilarna ska användas, alla Maseratis kommer bäst till sin rätt när man kör.”
– Fredric Gustafsson, tillträdande ordförande

Vad har du för Maserati och eventuella övriga bilar?
– Jag har en Maserati QP I från 1965. Gillar även Alfa så jag har en Giulia Spider -63 och en SZ -91. Åker även Alfa till vardags.

Hur fick du upp ögonen för Maserati till att börja med?
Gillar man italienska bilar så är ju Maserati det ultimata! Speciellt de klassiska bilarna har ju en design som är svår att motstå!

Vad var det som gjorde att du ville ta dig an rollen som ordförande i klubben?
När jag blev tillfrågad var det självklart att tacka ja. Eftersom bilarna är mitt huvudintresse och jag redan idag lägger en stor del av min fritid på dessa så kändes det naturligt.

Är det några frågor inom klubbens verksamhet som ligger dig extra varmt om hjärtat? Vilka och varför?
Jag förespråkar ju att bilarna ska användas. Att putsa är kul men alla Maseratis kommer bäst till sin rätt när man kör, så därför blir mitt självklara val, bilträffar!

Vilka utmaningar ser du att klubben har framför sig?
Min bedömning är att vi är i ett utomordentligt läge att växa. Maserati som företag växer så det knakar och det finns fler bilar än någonsin i Sverige. Vår utmaning blir att göra det intressant för ägare av lite nyare bilar att bli medlem. Jag har redan en del idéer, stay tuned!

Vad ser du mest fram emot under kommande säsong?
Det kommer ju bli svårt att toppa förra året då vi firade 100 år, men i stort sett samtliga arrangemang kommer igen i år. Jag ser fram emot att träffa andra Maseratientusiaster under säsongen. Dessutom kan jag av egen erfarenhet intyga att Maseratiägare är ovanligt trevliga! 🙂

Vi hälsar så klart Fredric varmt välkommen till posten som styrelseordförande. Lycka till! Vi vill också passa på att välkomna en ny styrelseledamot: Meta Carlsten som kommer ha ansvar för klubbens aktiviteter tillsammans med Jan Fidjeland.

Hela styrelsens uppsättning hittar du här på hemsidan, under ”Om klubben”.