- Detta evenemang har redan ägt rum.
Julmiddag
15 december, 2023, 17:30 - 23:30
Välkomna till klubbens klassiska julmiddag fredagen den 15 december i Stockholm!
I år kommer vi hålla till på restaurang Capri Due på Tomtebogatan 27, en restaurang som ”kombinerar traditionella italienska rätter med en familjär miljö och en god stämning”. Vi tänker att middagen börjar kl 18, men vi har borden från 17:30.
För att göra kvällen så smidig som möjligt, välj en av menyerna nedan (och ange vilken ni valt vid anmälan). Observera att vissa menyalternativ innehålle ytterligare val. Om ni önskar vegetariskt alternativ eller barnmeny, hänvisar vi till restaurangens ordinarie meny.
Klubben bjuder i år på maten, men varje gäst står för sin egen dryck.
Anmälan sker till hansulric.josefsson@gmail.com senast den 7 december.
Välkomna!
MENYFÖRSLAG – PASTA
FÖRRÄTT
ANTIPASTO
Italienska charkuterier bestående av tryffelsalami, salame sopressa Veneta, bresaola, prosciutto cotto & 20 månader lagrad parmaskinka. Serveras med soltorkade tomater, oliver & grissini.
VARMRÄTT – Välj två av dessa fyra.
PIEMONTESE
Pasta med oxfilé & champinjoner som sauteras i smör & vitt vin. Serveras med en krämig
tryffelsås.
GNOCCHI ALLA SORRENTINA
Potatispasta med en len tomatsås & basilika som toppas med buffelmozzarella.
PASTA CON SALSICCIA
Pasta med italiensk salsiccia från Toscana, tomatsås, vitlök & schalottenlök. Toppas med en
lagrad ricotta salata från Sicilien.
PACIOTTI
Pastakuddar fyllda med aubergin & provoloneost. Serveras med en krämig karljohansvampssås.
EFTERRÄTT
TIRAMISÙ
Savoiardikex indränkta i espresso- & marsalavin som varvas med krämig mascarpone.
MENYFÖRSLAG – KÖTT
FÖRRÄTT
BURRATA
Krämig burrata på en bädd av rucola, pistagepesto, soltorkade tomater & basilika.
VARMRÄTT – Välj en av dessa.
TAGLIATA DI MANZO
Grillad flankstek toppad med rucola, hyvlad Parmigiano-Reggiano & rödvinssås. Serveras
med klyftpotatis.
CONTROFILLETTO D’AGNELLO
Grillad lammytterfilé med rödvinssås & potatiskaka.
EFTERRÄTT
GELATO
Hasselnöt, pistage & amarena (bigarrå).
MENYFÖRSLAG – FISK
FÖRRÄTT
FRITTO MISTO
Friterad bläckfisk & scampi. Serveras med en chili-& limedressing.
VARMRÄTT
TONNO IN CROSTA DI PISTACCHIO
Halstrad tonfisk med en pistageskorpa på en bädd av vårsallat. Serveras med en dressing gjord på mandel, mynta & basilika.
EFTERRÄTT
SORBETTO
Citron, mango & skogsbär.