Nya klubbtröjor redo att skickas!

Nu har vi fått leverans av de nya klubbtröjorna! Det finns två modeller att välja på. En mörkblå pikétröja i hög kvalité. Tridenten på bröstet och texten ”Maserati”, samt ”Svenska Maseratiklubben” på vänster arm. Det finns gott om olika storlekar i både dam och herrmodell.

Sedan finns det även en vit T-shirt i hög kvalité. På bröstet sitter på vänster sida den klassiska Maseratiloggan. På ryggen texten ”Svenska Maseratiklubben” Även denna tröja finns i många storlekar inkl barn!

Pikétröjan kostar 350:- inkl frakt, T-shirten 175:- inkl frakt. Köper man en av varje kostar det 450:- inkl frakt

Beställning sker till: roland.axelsson@maseraticlub.se Uppge namn, telefonnr, address, storlek, vilken tröja du vill ha och antal.

Betalning sker lättast via swish till 070-555 63 10

Publicerad i Uncategorized

Årsmöte hölls i Stockholm i lördags

I lördags hölls klubbens årsmöte i Autoropas fina lokaler i Stockholm. Två nya styrelseledamöter valdes in, och två avtackades för sina fina insatser.

Meta Carlsten och Per Bjerner avslutar sina uppdrag i styrelsen och vi tackar dem ödmjukt för deras insatser de senaste åren. Meta har agerat sekreterare samt evenemangsansvarig, och Per Bjerner har varit kassör.

Ny sekreterare blir istället Rolf Westberg, som länge varit engagerad i valberedningen. Nu tar han steget in i styrelsen och vi hälsar honom varmt välkommen! Varmt välkommen åter är också Mattias Björck. Mattias har varit kassör i föreningen en gång tidigare och axlar nu den rollen igen.

Fredrik Ajnefors tar plats i valberedningen tillsammans med Åke Nordqvist.

Alla namn och roller är uppdaterade på sidan om Styrelsen här på webbplatsen.

Andra viktiga beslut som togs på årsmötet var att medlemsavgiften ska vara kvar på 500:-/år och att styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Årsberättelse, ekonomisk redovisning och revisionsberättelse godkändes.

Nu ser vi fram emot ett fantastiskt Maserati-år 2017!

Publicerad i Klubbnyheter, Maseraticlub.se Taggar: , ,

Rapport och bilder från julmiddagen i Stockholm

Den 17 december hade vi den traditionella avslutningen för året med julmiddag i Stockholm.

37 personer kom till 2016 års julmiddag och vi höll igång från 17.30 med början i Carlstens-Garaget, för att sedan äta på Wijnjas. De sista drog sig hemåt vid midnatt.

Mycket prat och skratt blev det, så tack alla för att ni kom och gjorde kvällen så trevlig! Se mingelbilder från tillställningen här nedan.

Vi önskar er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År // Meta och övriga styrelsen.

Publicerad i Klubbnyheter, Reportage, Uncategorized Taggar: , ,

Magnus Andersson ny hedersmedlem i Svenska Maseratiklubben!

Den exklusiva skaran av hedersmedlemmar har vuxit. Lennart Lindén, Bengt Dieden, Staffan Enhörning och Erik Barkman har fått sällskap av Magnus Andersson. På Julmiddagen annonserades Magnus som ny hedersmedlem. Motiveringen: ”För ett dedikerat arbete för klubben som sträcker sig tillbaka till 70-talet, har Magnus som klubbens arkivarie koll på Sveriges bestånd av klassiska Maseratis som ingen annan”

Publicerad i Uncategorized

Fel bankgironummer på talongen

I dagarna kommer senaste numret av Bulletinen ut till våra medlemar. Med den ligger också en talong med information om att betala in medlemsavgiften för 2017. Tyvärr blev det en siffra fel på Bankgironumret.

Rätt nummer är 433-3753 och inget annat!

dsc_6277-fixed

Rätt Bankgironummer: 433-3753

Som tur är, går det felaktiga numret inte till någon mottagare alls, så det ska inte gå att betala in några pengar till det.

Publicerad i Klubbnyheter, Maseraticlub.se

Klubbtröjor Sista chansen!

Det finns ett fatal tröjor kvar av den senaste modellen. Mörkblå piké. Endast stora storlekar. 350:- inkl frakt, maila om du vill beställa.

fredric.gustafsson@maseraticlub.se

Publicerad i Uncategorized

Italien hälsar oss välkomna till MIR 2017

Vi har fått ett mail från Italien med inbjudan till nästa års Maserati International Rally 2017, som ska hållas i Saturnia, drygt 15 mil norr om Rom i Italien, anordnad av den italienska klubben.

Baslägret kommer vara på ”Terme di Saturnia Spa & Golf Resort”, utanför byn Saturnia. Bland attraktionerna finns bl a bankörning på Vallelunga!

Nedan finns en kortfattad inbjudan som PDF, mer information finns på mir2017.it. Missa inte detta rally i Maseratis hemland!

thumbnail of mir2017

 

 

 

Publicerad i Klubbnyheter Taggar: , ,

Bilder från Höstrallyt 2016

Ett lyckat Höstrally rullade ut från Stockholm den 3-4 september. Ett av målen var Linnés Hammarby och vi mellanlandade också i Österbybruk för skumpa och alkofritt, för att sedan ha ”lite” racing till Söderfors Herrgård.

Mer om höstrallyt kommer i Bulletinen nr 2 2016, tills dess kan ni njuta av bilderna nedan!

Publicerad i Klubbnyheter, Maseraticlub.se, Reportage Taggar: , , , ,

Lyckad körning med Barncancerfonden

Körningen med Barncancerfonden på Rosersberg den 28/8 2016 blev en succé!
Vi kommer att ha med en artikel i Bulletinen nr 2 2016, men tills dess kommer här ett citat från en av klubbens medlemmar som var med och körde, samt ett antal utvalda bilder.

Tack för välordnat event. Mycket roligt att höra barnen skratta och tjuta av glädje när vi körde! Även en och annan förälder såg rätt glad ut också. Lika glada var förarna! =) För mig som inte varit med i liknande sammanhang tidigare var det också trevligt att mingla med andra bilnördar. =)
/Tobias Wilhelmson

 

 

Publicerad i Klubbnyheter, Maseraticlub.se, Reportage, Uncategorized Taggar: , , , ,

Hjälp till att visa upp Maserati i Växjö och Mantorp!

Vår medlem Nisse Hagmer har tagit initiativ till att samla ihop så många Maserati det går till två träffar i södra Sverige.

Först på tur står KarlOscar-dagarna i Växjö den 13/8. Under lördagen där är det bilutställning på Teatertorget och det vore fantastiskt kul om vi kan visa upp bredden av bilar som finns i klubben!

Redan veckan efter, lördagen den 20 augusti, är det Nostalgia Racing Days på Mantorp Park. Ferrariklubben har frågat om vi inte kan komma med och ställa ut tillsammans med dem, och viss kan vi det!

Hör av dig till Nisse Hagmer (hagmer@icloud.com eller 0737010800) om du vill vara med med din Maserati, eller har frågor om de båda evenemangen!

Publicerad i Klubbnyheter Taggar: , ,

Pris till Mistral på Halmstad Sportscar Event

Här kommer en film från Halmstad Sportscar Event där vår ordförande Fredric fick pris för Maserati Mistral av Bosse Bildoktorn!

Publicerad i Klubbnyheter, Maseratinyheter, Uncategorized Taggar: , , ,

Presentation av vår nye Bulletinen-redaktör

Då Erik Barkman efter många år som redaktör för vår eminenta klubbtidning kommer träda tillbaka kommer Johan Runberger succesivt ta över ansvaret som redaktör.

Erik och Johan kommer tillsvidare att dela ansvaret på ett sådant sätt att Johan tar över ansvaret för tidningens innehåll och Erik ansvarar för layout, tryck och distribution.

Vem är då vår nye redaktör? Johan presenterar sig med följande ord.

Mitt intresse för bilar grundar sig i en fascination för mekaniska saker som funnits ända sedan barndomen. Jag har också ett stort intresse för design och formgivning vilket i kombination med att jag älskar att köra bil (helst snabbt) oundvikligen inneburit att jag blivit en riktig bilfantast.

Genom åren har jag haft förmånen att äga ett stort antal bilar med en klar övervikt för Italienska märken. Mitt intresse för Maserati har framförallt fokuserats kring biturbobilarna från 80- och 90-talet. För närvarande äger jag en Spyder E från -89 och en Ghibli GT från -96.

Det är med spänning och entusiasm som jag ser fram emot uppdraget som redaktör för Maserati Bulletinen. Klubbens tidning är för många medlemmar den huvudsakliga kontaktytan med klubben, därför är det viktigt att tidningen förmedlar entusiasmen och glädjen som vi alla delar kring bilarna och varumärket Maserati.

Mitt mål är att vi medlemmar gemensamt ska fylla tidningen med intressant innehåll vare sig det gäller en djuplodande analys av en specifik Maserati modell eller ett reportage från någon av klubbens träffar.

Tidningen är till stor del beroende på den input vi får från medlemmarna varför jag ser fram emot många och intressanta kontakter med er.

Vill ni komma i kontakt med Johan för att t ex bidra med text eller bild till Bulletinen, så gör ni det lättast via e-post till johan.runberger@maseraticlub.se

Publicerad i Uncategorized

Gamla nummer av Bulletinen – nu som PDF!

Ebullenfter flera års diskussioner, prov-scanningar, mailande fram och tillbaka, och framförallt mängder av prokrastinering finns nu ett relativt stort antal gamla utgåvor av vår medlemstidning Bulletinen publicerade i digital form här på maseraticlub.se!

Klicka dig genast in på Bulletinen-sidan och avnjut gamla renoveringshistorier, fotoreportage från banträffar, personporträtt och mycket annat spännande!

Just nu finns det utgåvor från slutet av 70-talet, början av 80-talet, samt flera från 2000-talet. Vi hoppas kunna komplettera med fler nummer efterhand och att listan till slut kommer vara komplett.

Publicerad i Klubbnyheter Taggar:

Årsmöte med val till styrelsen

I helgen som gick var det årsmöte för klubben och en ny styrelse valdes. Ordförande och kassör är samma som tidigare, i övrigt blev det en del förändringar med en del gamla namn som försvann, nya som kom in och nya ansvarsområden för en del.

Här på vår webbplats går det alltid att se hur den aktuella styrelsen är sammansatt. Klicka bara in på ”Styrelsen” under ”Om klubben”. Har ni några frågor, så tveka inte att kontakta oss!

Publicerad i Klubbnyheter Taggar: , ,

Ny redaktör för Bulletinen tillsatt

Johan Runberger är ny redaktör för klubbens medlemstidning Bulletinen. Mer information om Johan och hans planer för Bulletinen kommer här inom kort!

Publicerad i Klubbnyheter Taggar: ,

Programmet i Bulletinen har två fel…

Foto av programmet i Bulletinen, med ändrade datum för två events.

Sedan Bulletinen #2 2015 trycktes har två förändringar i 2016 års program gjorts:

  • Årsmötet är flyttat från den 12/3 till lördagen den 19/3.
  • Höstrallyt kommer vara helgen 3-4 september istället för det som står i Bulletinen. Vi kommer sam-arrangera rallyt med de svenska klubbarna för Ferrari och Aston Martin, så missa inte detta!

Foto av programmet i Bulletinen, med ändrade datum för två events.

Hela programmet kommer inom kort upp här på maseraticlub.se.

 

//Styrelsen

Publicerad i Klubbnyheter, Maseraticlub.se Taggar: , ,

Redaktör sökes till Maserati Bulletinen!

Uppdatering, mars 2016: Vi har nu en ny redaktör för Bulletinen, Johan Runberger. Vi är dock fortsatt mycket intresserade av bidrag till tidningen.

Vår nuvarande redaktör Erik Barkman har meddelat att han efter 10 års tidningsskapande gärna låter någon annan ta över. Finns det någon av våra medlemmar som har intresse att vara redaktör? Det innebär att planera de två nummer vi gör om året. Se till att det finns tillräckligt med material att göra ett spännande nummer. Den tekniska biten att producera tidningen har vi på plats. Du som är intresserad är välkommen att höra av dig till: fredric.gustafsson@maseraticlub.se

Publicerad i Klubbnyheter Taggar: ,

Vila i frid, Maria Teresa de Filippis

Lördagen den 9 januari 2015, gick Maseratilegenden Maria Teresa de Filippis bort, 89 år gammal.

Maria Teresa de Filippis körde F1 för Maserati 1958 och blev med det den första kvinna som körde F1. Karriären inom F1 blev kort, men hon körde framgångsrikt i andra racingserier. Efter flera tragiska dödsfall inom motorsporten under 1958 och 1959 vände hon motorsporten ryggen och återkom inte förrän 20 år senare då hon gick med i ”Club Internationale des Anciens Pilotes de Grand Prix F1” (Internationella klubben för före detta F1-förare), där hon senare blev vice ordförande. Hon var också med och grundade den internationella Maseratiklubben 2004, där hon också blev ordförande.

På bilden nedan tar hon emot folkets jubel under internationella Maseratirallyt i Båstad 2010, där hon var hedersgäst.

IMG_1768

Maria Teresa de Filippis under internationella Maseratirallyt i Båstad 2010 tillsammans med vår dåvarande ordförande Erik Barkman. Foto: Henrik Hoff

Maria Teresa de Filippis vad en färgstak Maserati- och bilsportsprofil som kommer vara saknad av många.

http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/headlines/2016/1/maria-teresa-de-filippis–first-female-f1-racer–dies-at-89.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Teresa_de_Filippis

 

Publicerad i Maseratinyheter, Nyheter Taggar: ,

Rapport och bilder från julmiddagen 2015

Vi blev allt som allt 41 personer till Julmiddagen den 12/12 2015. Att träffas ett par timmar innan själva julmiddagen och prata med varandra kring hur vi ser på vårt gemensamma bilintresse blev mycket lyckat. Lättsam samvaro med något att dricka, mycket skratt och igenkännande, helt enkelt en bra uppstart på en gemensam julmiddag!

Kl 19 hade vi alla promenerat till, och samlats på restaurang Mooncake på Kungsholmen. Där tog restaurangägaren Edmund med personal hand om oss på ett sätt som bara de kan. Förutom deras absoluta närvaro hela tiden, serverar de underbart god Asiatisk mat. Alltså ingen sill eller skicka på detta julbord. Det uppskattades och menyn var enormt väl tilltagen.

Vi hann med att umgås i dryga 6 timmar innan vi bröt upp från Mooncake runt 23:30. Fast en del av oss fick inte nog utan valde att fortsätta och gick tillbaka till Garaget där vi börjat kvällen, vi höll på till långt in på småtimmarna.

Kul att så många kom, och med tanke på alla tackmail ser vi i Styrelsen fram emot Julmiddagen 2016.

Meta Carlsten & Jan Fidjeland

Publicerad i Maseraticlub.se, Reportage Taggar: , , ,

Internationella Maseratirallyt till Sverige 2020!

Strax innan jul var vår ordförande Fredric Gustafsson i Modena, Italien för det årliga ordförandemötet och här kommer hans rapport från mötet.

”Den 12 december var det dags för orförandemöte för Europas Maseratiklubbar. För mig var det första besöket i Modena och det var mycket kul! Vi bodde och höll möte på Hotel Canale Grande, vilket har en stor historiskt betydelse. Det ägdes nämligen av Alessandro deTomaso och han bodde även där.
Syftet med mötet var att bestämma vilka länder som ska arrangera det internationella Maseratirallyt och när.
Utgångspunkten innan mötet var att Tyskland hade första tjing på 2018 men man var osäker på om det fanns intresse att arrangera. Vi var beredda att boka 2018 ifall tyskarna backade av. Nu visade det sig att Tyska Maseratiklubben ville hålla mötet det året.
Efter en del diskussioner blev det bestämt att Sverige ska arrangera det internationella rallyt 2020! Vi ska sätta igång planeringen inom kort så att det mötet blir till en succé!”
International Maserati Meeting 2020 teaser logo
På mötet beslutades även vem som ska anordna de internationella mötena fram till 2024 och här är hela listan:
2020 – Sverige
2024 – Adriatico
Publicerad i Klubbnyheter, Nyheter Taggar: ,